Ga naar hoofdinhoud

Becker, Boom en Chardon prolongeren Nederlandse titels

Tijdens Outdoor Brabant in Breda werden vandaag de medailles verdeeld bij het mennen voor pony-enkelspan en -meerspannen.

Met een foutloze vaardigheidsproef reed Melanie Becker haar 3e nationale titel enkelspan ponies tegemoet. De 21-jarige eindigde in het overall klassement op een 4e plaats. De overall winnaar van de vaardigheid was Martin Hölle, die met een foutloze rit vandaag en een overwinning in de marathon gisteren, de internationale wedstrijd voor enkelspan pony’s won.

Op het NK podium was het zilver voor de 17-jarige Marissa Schuiling die eveneens foutloos en binnen de tijd haar vaardigheidsparcours reed. Els Broekman die na de dressuur aan de leiding ging moest gisteren al inleveren op Melanie Becker bij de marathon en vandaag speelde de tijd haar parten in het vaardigheidsparcours. Daarmee was de bronzen medaille voor Els Broekman.

Ewoud Boom is er in geslaagd om voor de zevende keer de nationale titel te winnen bij de tweespan ponies. Woutera van de Kamp won zilver, het brons ging onverwacht maar knap naar Dirk Neerinx. In het internationale klassement werd Christof Weihe, voor Marc van der Speeten.

Boom had na zijn sterke optreden in de dressuur en de marathon een fikse voorsprong opgebouwd zodat hem het goud nauwelijks meer kon ontgaan.

Bram Chardon is vanmiddag voor de derde keer op rij gekroond tot Nederlands Kampioen bij de vierspan pony’s. Jan de Boer won zilver, Jannes Kinds kreeg het brons omgehangen.

Chardon jr. won niet alleen het NK, ook in het internationale klassement was hij de sterkste. Hierin werd Jan de Boer ook tweede, terwijl Tinne Bax de beste buitenlandse was op de derde plaats.
Maar liefst negen van de zestien deelnemers legden het vaardigheidsparcours foutloos binnen de toegestane tijd af. Marcel de Vries was het snelst en schreef de vaardigheid op zijn naam.

Bron Hoefnet.nl/ Outdoor Brabant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook