Ga naar hoofdinhoud

Bondcoach Aarts tevreden over eerste observatiewedstrijd enkelspannen

Bondscoach mennen Ad Aarts
Bondscoach mennen Ad Aarts
Met het oog op het Wereldkampioenschap in Piber, was de internationale driesterrenwedstrijd voor enkelspannen paard in Horst, een observatiewedstrijd voor de Nederlandse menners. De Nederlandse menners deden het goed en bondscoach Ad Aarts zag een bevestiging van wat hij al wist.

Wilbrord van den Broek nam in eerste instantie de leiding, maar Saskia Siebers won en versloeg de regerend wereldkampioen.

“Saskia doet het heel goed”, vindt Ad Aarts, “en ook Oscar van Wilbrord deed het goed, zeker als je nagaat dat hij nog aan het opbouwen is. Ik zie van alle enkelspanrijders bevestiging van wat we in de training zien. Wij hebben het voordeel dat onze menners al gewend zijn aan de huidige dressuurproef, omdat we die vorig jaar al hebben gereden.” In de top tien van de dressuur zaten negen Nederlandse menners. Ad Aarts verklaart: “We zijn in Nederland met de ontwikkeling van de enkelspannen een stuk verder dan sommige andere landen. Onze kracht is het goede management.”

De bondscoach is ook blij met de prestaties van aanstormende talenten. “Een aantal menners uit de Audevard Next Driving generation doet hier mee en zij doen zo heel veel ervaring op. En sommigen hebben mij aangenaam verrast. Belangrijk voor de menners is om de rust en het vertrouwen te houden, ook als er een keer een tegenvaller is. De enkelspanmenners zijn een hele fijne groep. Er is veel onderlinge samenwerking en dat helpt het niveau omhoog. Dat doen ze in combinatie met sportieve rivaliteit; ze zetten elkaar op scherp.”

Ook over de Paramenners is Aarts tevreden. Jacques Poppen won de eerste wedstrijd die meetelt voor de KNHS Para Mentrophy. Poppen kwam vooral in dressuur en vaardigheid sterk voor de dag. Francisca den Elzen werd tweede. Ad Aarts: “Deze twee kunnen op het WK in Beesd (4 t/m 6 augustus) hoog scoren.”

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: KNHS / Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook