Ga naar hoofdinhoud

Boyd Exell opnieuw Nederlandse menners te snel af

Boyd Exell, hier in de Wereldbekerfinale Gothenburg Foto: Rinaldo deCraen / www.arnd.nl

De Australische topmenner Boyd Exell was gisteravond weer niet te kloppen. In Leipzig snelde Exell naar de zege in de drive-off van de eerste omloop voor de wereldbekerwedstrijd. Met vier en vijf seconden moesten Bram en IJsbrand Chardon genoegen nemen met de tweede en derde plaats. Koos de Ronde miste de drive-off met zijn vierspan en werd vierde. Zondagmiddag gaat het om de wereldbekerpunten in Leipzig.

IJsbrand Chardon begon in de basisomloop sterk. Geen enkel balletje viel naar beneden en hij finishte met de tweede tijd, slechts twee tiende achter Boyd Exell die één balletje eraf had. Ook zoon Bram begon goed aan zijn race tegen de klok. Zijn basistijd was vrijwel gelijk aan die van Exell, maar hij kreeg twee fouten.

Drive-off tussen Exel en de Chardons

In de drive-off ging het tussen Boyd Exell en vader en zoon Chardon. Bram moest als eerste van start en finishte met één afgeworpen balletje in 135,20 seconden wat zijn totaal tijd op 284,12 seconden bracht. Vader IJsbrand leek in de tweede rit zijn zoon voorbij te stevenen, maar moest uiteindelijk twee balletjes incasseren. Hij eindigde net achter zijn zoon in de totaal tijd van 285,54 seconden.

Negende zege op rij

De laatste starter Boyd Exell toonde opnieuw zijn klasse. Hij finishte vier seconden sneller dan Bram Chardon. Maar de Australiër tikte met zijn vierspan twee balletjes van de kegels. Zijn eindtijd kwam hierdoor net achter de jonge Chardon, maar hij hield genoeg over voor de negende zege op rij in deze opwarmronde voor zondagmiddag.

Klik hier voor de uitslag.

Born Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook