Ga naar hoofdinhoud

Bram Chardon komt Boyd Exell niet voorbij

Update

Bram Chardon kwam vanmorgen met zijn vierspan tot een tweede plaats in de wereldbekerkwalificatie in Genève. De menner uit Den Hoorn kwam zo'n drie seconden te kort op wereldbekerkampioen Boyd Exell. De Hongaar Jozsef Dobrovitz volgde op de derde plaats.

Internationaal level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs (Bergeijk) had voor de zes menners een mooi parcours uitgezet in de grootste piste van het Wereldbekercircuit waarbij hij gebruik maakte van nieuwe mobiele marathonhindernissen. De waterpartij zorgde voor mooie beelden, maar leverde ook spektakel op. Zo verliet de groom van de Zwitserse menner Jérôme Voutaz onvrijwillig het rijtuig in de waterdoorgang, wat hem 5 strafseconden én een plaats in de winning round kostte.

‘Iets te ruig in het water’

Bram wist evenals Exell in de eerste omloop foutloos de blijven en ging uitstekend van start in de tweede manche over hetzelfde parcours, waarin de drie menners weer met een schone lei begonnen. Bram’s vierspan bleek nog over enorm veel conditie en power te beschikken en hij wist zelfs drie seconden sneller te finishen dan Boyd in de eerste omloop. Maar helaas vielen er twee balletjes waardoor laatste starter Exell meer lucht kreeg. Boyd Exell moest één balletje incasseren en was ruim een seconde langzamer dan Bram, maar dit weerhield hem niet van zijn 11e zege in Genève.

Bram Chardon: “Ik kwam iets te ruig uit het water waardoor het eerste balletje viel net na het water. Ik ben daarna nog iets harder gaan rijden, alles wat ik kon. In de hindernis zat ik goed, ik wilde mijn linksachter voor de zekerheid een klein tikje geven en toen zag ik voor mijn ogen dat mijn zweep een balletje raakte, dus dat was echt zuur. Mijn tijd was heel goed, dus ik had kunnen winnen.” Bram maakte dit weekend gebruik van zijn snelle linkervoorpaard Dreef Rezgo, wat hem zeer snelle basistijden opleverde: “Ik ben heel blij dat ik hem heb ingezet. Hij geeft enorm veel snelheid aan mijn span. Ik koos er bewust voor om hem hier in te zetten omdat deze arena zo groot is en dat heeft beide dagen goed uitgepakt. Het was bizar goed.”

Met zijn tweede plaats in Genève staat Bram Chardon met nog twee wedstrijden te gaan op een comfortabele tweede plaats in de Wereldbekerstand en is hij zeker van een startplaats voor de finale in Bordeaux, waarvoor de beste menners van de stand na Leipzig in aanmerking komen.

Uitslag Wereldbeker vierspannen Genève 9 december 2018:

  1. Boyd Exell (AUS) 150,72
  2. Bram Chardon (Den Hoorn) 153,24
  3. József Dobrovitz (HUN) 158,03
  4. Jérôme Voutaz (SUI) 166,90
  5. Edouard Simonet (BEL) 167,13
  6. Benjamin Aillaud (FRA) 182,84

Stand Wereldbeker vierspannen 2018/2019 na 6 van de 9 wedstrijden:

1         Boyd EXELL                                      AUS            30
2         Bram CHARDON                            NED            22
3         IJsbrand CHARDON                      NED            19
4        Jérôme VOUTAZ                              SUI             19
5         József DOBROVITZ                        GER            15
6         Koos DE RONDE                            NED            14
7         Glenn GEERTS                                BEL             13
8         Chester WEBER                              USA            11
9         Edouard SIMONET                        BEL             8
10       Benjamin AILLAUD                       FRA            4

 

Klik hier voor de uitslag.

Bron: KNHS / Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook