Ga naar hoofdinhoud

Bram Chardon wint met geleend span

Bram Chardon
Archieffoto Bram Chardon

Wereldkampioen ponyvierspannen Bram Chardon nam vorig weekend, op uitnodiging van goede vriend en organisator Jozsef Dobrovitz, deel aan de internationale menwedstrijd in het Hongaarse Vecsés. Hij startte met het WK-ponyspan van Jozsef Dobrovitz junior en won.

Tijdens de wereldbekerfinale in Bordeaux vroeg Dobrovitz jr. zijn goede vriend Bram Chardon of hij niet met zijn ponyvierspan wilde starten in Vecsés, aangezien hij zelf mee zou rijden met een vierspan paarden. Na overleg met zijn vader IJsbrand en twee dagen de pony’s te hebben getraind begin april, zei Bram uiteindelijk ‘ja’. “Het was heel goed voor mijn ervaring om zonder voorkennis, gewoon op gevoel, de pony’s te rijden. Het was echt kicken dat het zo goed liep”, vertelt een enthousiaste Bram Chardon.

Bram won alle wedstrijdonderdelen en was onaantastbaar voor zijn enige concurrent, de Hongaar Maté Rohr. “De dressuur liep echt goed, ondanks een paar kleine communicatiefoutjes”, zegt Chardon. “Het marathonspan liep ook super, ik kon echt merken dat deze Hackneys op snelheid zijn gereden. In de vaardigheid had ik een balletje en tijdfouten had, balen. Maar de dressuur en de marathon gingen super en de hele familie Dobrovitz was laaiend enthousiast, dus mijn week kon niet meer stuk!”

De Australiër Boyd Exell won de 24 deelnemers tellende rubriek vierspan paarden. Met 39,81 strafpunten nam hij de leiding in de dressuur en daar voegde hij de marathonzege aan toe. Tweede in de einduitslag werd Jozsef Dobrovitz, die – anders dan Exell – een foutloze vaardigheid reed. De Zweed Tomas Eriksson werd derde. Dobrovitz junior, die zijn ponyspan aan Bram Chardon uitleende, bemachtigde een zevende plaats bij de paarden.

De overige winnaars waren de Hongaar Márk Osztertág bij de tweespannen paarden en zijn landgenoot Ferenc Bajáki bij de enkelspannen paarden. De Oostenrijker Karl Cvörnjek zette de rubriek ponytweespannen op naam en de Hongaar Martin Hölle was veruit de beste van drie pony-enkelspannen. Hölle liet met 86,61 eindstrafpunten zelfs veruit het minst aantal strafpunten van alle deelnemers noteren.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses/De Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook