Ga naar hoofdinhoud

Brandy HBC imponeert op CH Hagestein

Wendelrose had het, in de grote limiet van de nationale rijders, de veel winnende Brandy HBC (v. Uromast) met Harry van Middelaar lastig gemaakt. De expressieve merrie showde zich met royale passen, maar Brandy imponeerde ook met zijn rijke front en krachtige achterbeengebruik en won de rubriek. Jan Westenberg stond derde met de Patijn-nazaat Any Time.

In de nationale competitie-rubriek wist Delviro (v. Vulcano) van de HBC Stal weer de meeste punten te bemachtigen. Zijn actievolle voorhand en fraaie front spreken aan. Harry van Middelaar was de rijder. Tweede stond Henk Hammers met de sterk bewegende KWPN-hengst Ditisum (v. Roy M) van de families Muggen en Lueks. Freek Saris werd derde met Dareda (v. Manno) van Sander Daniels, die zich in het tuig steeds beter manifesteert.

In de kleine limiet van de regio midden steelden de merries de show. Henk Hammers won met Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman, maar had forse tegenstand van Harry van Middelaar met Den Roos (v. Tendens HBC). Derk Jan Mekkes stond derde met Vayacondios  (v. Larix) van Arends, Mekkes, Ritsema.

Berino van Jaap Kok sloeg zijn slag bij het overrijden van de grote limiet van regio midden. In handen van Mark de Groot bleef de Stuurboord-zoon Derk Jan Mekkes met PrimeVal Bentley VDL (v. Larix)  van Arends, Mekkes, Ritsema en de VDL Stud en Nico Calis met Benben (v. Manno) van Jan Maars Nierop voor.

De nationale rijders en de rijders van de regio midden verreden een aantal rubrieken apart en de ereklasse, damesklasse en de tweespanrubriek gezamenlijk. Wild Rose F (v. Manno) van Henk Fikse won de ereklasse. Daarna kwam de arbiter in actie, die koos voor PrimeVal Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) van Ritsema Sierbestratingen. De zestienjarige routinier Optimaal (v. Waterman) stond derde in handen van Freek Saris. Overigens waren Stuurboord, Sunlight en Unaniem niet aanwezig.

Bij de tweespanrubriek waren het ook merries die zich in de kijker liepen. Derk Jan Mekkes werd als eerste binnengeroepen met de merries PrimeVal Vayacondios en PrimeVal Wizzkid’s Gonda.  Al boden Briljant (v. Larix) van Joop van Wessel en Saturday van Appie Steen in handen van Henk Hammers goed partij. De derde overrijder was Nico Calis die de Manno’s Apart van Dick Langerijs en Tidalburga van zichzelf presenteerde.

Hanneke Mekkes mocht met PrimeVal Bentley VDL de tweede overwinning van het seizoen noteren in de damesklasse, de deftige vos won onlangs ook in Marum. Tweede werd Evelien Corbeek met Only the Lonely (v. Manno). De prijs voor het schoonste geheel ging naar Renske van der Sluis, die als derde eindigde met Wonder (v. Ganges).

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook