Ga naar hoofdinhoud

Chardon en De Ronde pakken podiumplaats in Windsor

IJsbrand Chardon vaardigheid
Foto Joost Rouwhorst

Het was weer Boyd Exell die aan het langste eind trok in het Engelse Windsor. De Nederlandse topmenners IJsbrand Chardon en Koos De Ronde hadden vandaag het nakijken, zij werden respectievelijk tweede en derde.

Ponyvierspanmenner Jan de Boer zorgde voor een Nederlands succes bij de ponyvierspannen. Hij won alle onderdelen van de wedstrijd,  daarmee was het zijn derde zege op het terrein van Windsor Castle.

In de vaardigheid wist Exell als enige van de deelnemers de lei schoon te houden en won de wedstrijd met een totaal van 124.13. Chardon volgde met 127,87 punten na drie onderdelen. Koos de Ronde maakte in de marathon veel van zijn tien punten achterstand na de dressuur goed. De wereldbekerwinnaar van het afgelopen indoorseizoen won de marathon met bijna zes punten voorsprong op Exell. In de afsluitende vaardigheidsproef voegde De Ronde drie strafpunten toe waarmee zijn totaal uitkwam op 131.63.

Bij de tweespannen was het zilver voor Gerard Leyten en het brons voor Harrie Verstappen. De Ier Barry Capstick won de wedstrijd. Verstappen werd in alle drie de onderdelen vijfde wat hem in het eindklassement een derde plaats opleverde. Leyten sloot de wedstrijd af op een tweede plaats met een totaal van 137,50.

Klik hier voor de resultaten

Bron: Horses/ KNHS/ Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook