Ga naar hoofdinhoud

Chardon en Timmerman 1 en 2 in Wereldbekerwedstrijd vierspannen

Foto Joost Rouwhorst
De laatste dag van de Wereldbekerwedstrijd mennen in Boedapest is uiterst succesvol verlopen voor Nederland. IJsbrand Chardon schreef de vierde Wereldbekerwedstrijd vierspannen op zijn naam. Theo Timmerman eindigde als tweede, voor József Dobrovitz.

Na een licht tegenvallende prestatie tijdens de eerste omloop op zaterdag, besloot Chardon vandaag voor de Wereldbekerwedstrijd terug te vallen op zijn oude voorpaard Inci. Met Inci was het oorspronkelijke vierspan weer compleet: “Ik kon twee geniale rondes rijden, het ging als vanzelf,” aldus een laaiend enthousiaste Chardon. “Ik hoop dat hij zo blijft. Inci is een goed paard, maar hij maakt wel eens een slippertje waardoor ik niet volledig op hem kan vertrouwen. Maar vandaag kon ik machtig mooi rijden.”

Timmerman zette een zeer snelle tijd neer in de eerste omloop en wist zich hiermee ondanks een afgeworpen balletje te kwalificeren voor de tweede ronden, waarin hij als tweede van start ging. “De achterpaarden waren heel erg goed,” vertelt Timmerman. “Ik ging op hoog tempo van start en durfde risico te nemen omdat Dobrovitz er twee ballen had afgereden. Nadat ik er een balletje aftikte, ben ik iets gecontroleerder gaan rijden.” Uiteindelijk bleef Timmerman Dobrovitz ruim een seconde voor. “Ik wilde vanaf Boedapest in het juiste ritme komen voor de finale en dat is goed gelukt.”

Daniel Schneiders tikte er een balletje af in de eerste omloop en miste daardoor net de winning round. De vijfde plaats werd bezet door József Dobrovitz jr, voor wild card deelnemers Kristof Osztertág en Mark Osztertág.

Stand na 4 van de 9 wedstrijden:
1 Boyd Exell, Australië, 22
2 IJsbrand Chardon, 15
3 Daniel Schneiders, Duitsland, 13
4 Georg von Stein, Duitsland, 12
5 Jozsef Dobrovitz jr., Hongarije, 11
5 Jozsef Dobrovitz, Hongarije, 11
7 Koos de Ronde, 10

Bron: Horses / Hoefnet 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook