Ga naar hoofdinhoud

Chester Weber vergroot voorsprong

Koos de Ronde
Foto De Paardenkrant

Chester Weber bouwde vrijdag zijn voorsprong uit tijdens de vaardigheid, die verreden werd tijdens het CHIO Aken. Na twee onderdelen gaat de Amerikaan aan de leiding met 36,54 punten.Met een foutloze vaardigheidsproef vond Koos de Ronde aansluiting met de achtervolgers van Chester Weber.

De Ronde staat nu zesde, met maar een kleine achterstand op IJsbrand Chardon en Theo Timmerman, die als vierde en vijfde staan gerangschikt. Behalve Weber moeten de Oranjekoetsiers ook Christoph Sandmann en Boyd Exell voor zich dulden.

Timmerman en Chardon konden zich vrijdag niet in het voorste gelid melden. Bij beiden viel twee keer een balletje van de kegels en bovendien kwamen ze allebei niet binnen de toegestane tijd door de finish, wat nog eens extra averij opleverde. Ze belandden daardoor in de vaardigheid op een vijftiende en zeventiende plek.

Koos de Ronde, met zijn tijd vierde in de kegeltjesproef, had al bij het losrijden het idee dat er een mooie prestatie in zat. “In mijn span had ik drie paarden op andere posities staan dan normaal. Santana had ik van rechts voor naar rechts achter gezet, Ultra stond nu niet links voor maar rechts voor en Palero had nog nooit eerder links voorop gelopen. Maar het gaf meteen een goed gevoel. En ook in de wedstrijd ging het super. Het was een vrij moeilijke proef met een technisch parcours, waarop de tijd gelukkig niet al te krap stond. Dat vond ik wel prettig.”

De Ronde gaat ervan uit dat Chester Weber niet meer in te halen valt, met alleen nog de marathon op zaterdag voor de boeg. “Normaal gesproken kan dat niet met zo’n verschil. Maar achter hem is alles nog mogelijk.”

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook