Ga naar hoofdinhoud

Cizandro-zoon Handro vierde op WK Jonge Menpaarden

Foto Lonneke Ruesink

Het Hongaarse Mezőhegyes vormde vorige week het decor voor het Wereldkampioenschap voor Jonge Menpaarden. De zevenjarige Handro behaalde een knappe vierde plek.

In totaal namen 35 paarden deel aan het WK op de Hongaarse staatsstoeterij. Er verschenen vier KWPN-paarden aan de start, waarvan Handro (Cizandro uit Sonja keur pref van Lorton, fokker M.J. Smits uit Heusden) het beste resultaat boekte. Deze ruin nam met zijn Italiaanse rijder Christiano Cividini al voor het derde jaar op rij deel aan het WK.

Vertrouwen

De combinaties in de drie leeftijdscategorieën gingen de strijd met elkaar aan tijdens twee dagen met gecombineerde dressuur- en vaardigheidsproeven, een dag dressuur en een dag gecombineerde marathon. In de dressuur kon Handro zijn talent laten zien, hij verdiende donderdag een 8,5 voor de verzamelde draf en de galop. Ook voor de algemene indruk kreeg hij een 8, het hoogste cijfer dat die dag werd uitgedeeld voor dit onderdeel. Na een goede finale op zondag sloot de ruin zijn kampioenschap af met een puntentotaal van 13,16 en een vierde plek. “Wat een fantastisch paard, hij doet altijd zijn best en ik heb veel vertrouwen in hem voor de toekomst”, reageert Christiano.

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook