Competitie voor jonge menpaarden op komst - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Competitie voor jonge menpaarden op komst

mennen
Er komt in 2013 een talentencompetitie voor jonge menpaarden – en pony’s. De talentencompetitie voor jonge menpaarden en –pony’s bestaat uit regionale selecties en een landelijke finale. Doel is om vroegtijdig paarden- en ponytalenten te scouten voor menners naar het voorbeeld van  succesvolle competities voor jonge dressuur-, spring- en eventingpaarden.

De competitie niet voorbehouden aan één stamboek of paardenras. Dat betekent dat, naar evenbeeld van de mensport waarin vele paarden- en ponyrassen actief zijn, er een gemêleerd aanbod van jonge paarden en pony’s samenkomt. Voor de stamboeken biedt de talentencompetitie de mogelijkheid hun paardenras of –bloedlijnen onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Om de organisatie van de talentencompetitie voor jonge menpaarden en –pony’s handen en voeten te kunnen geven, wordt een Stichting Vrienden van de Mensport opgericht. Zij wordt ondersteund door een nog op te richten evenementen- en technische commissie. De talentencompetitie is geïnitieerd door de uitgever en redactie van het tijdschrift MenSport. Er werd een kleine twee jaar onderzoek gedaan naar de behoefte aan fijne menpaarden- en pony’s alsook een draagvlak voor een talentencompetitie binnen de Nederlandse paardenhouderij.

Bron: Horses / Mensport

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook