Ga naar hoofdinhoud

De Boer wint, Chardon tweede

'It was raining cats and dogs' op de Royal Windsor Horse Show, maar het weer stond de Nederlandse successen niet in de weg. Jan de Boer won met zijn vierspan pony's het dressuuronderdeel. Bram Chardon moest enkel zijn meerdere erkennen in Boyd Exell.

Jan de Boer maakte vandaag gebruik van zijn nieuwe voorpony, de zesjarige Splash. Het was de eerste grote wedstrijd voor deze pony en Jan reed een nette en ontspannen proef waarmee hij bovenaan eindigde met een score van 71,1%. Tinne Bax volgde op de tweede plaats met 70,1%, voor Jaqueline Walter die derde werd met 64,2%.

Chardon

Boyd Exell reed zijn vierspan naar een score van 80,6%. Bram Chardon zette een sterke proef neer met de vijftienjarige Zion van IJsbrand Chardon voorop naast Freddy, wat goed uitpakte.

Benjamin Aillaud claimde de derde plaats met de Arabofriezen. Misdee Wrigley-Miller werd vierde, voor IJsbrand Chardon. Koos de Ronde reed vandaag een correcte proef waarmee hij op de vijfde plaats eindigde.

Individueel deelnemer in Windsor Mark Weusthof liet veel progressie zien in zijn proef en staat momenteel op de 14e plaats, ex-aequo met Glenn Geerts.

In het landenklassement staat Nederland ruim zes punten voor op de Verenigde Staten en ruim 13 punten voor op Frankrijk.

Bron: Horses.nl/Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook