Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach De Ruyter: ‘Theo’s beste proef van dit jaar tot nu toe’

Theo Timmerman

Onder zeer zonnige weersomstandigheden stond vandaag de dressuur van de internationale twee- en vierspan paarden en vierspan pony’s op het programma in het Duitse Lähden. Theo Timmerman zette vandaag de winnende proef neer en gaat hiermee aan de leiding bij de vierspannen voor Mareike Harm en József Dobrovitz.

“Theo reed vandaag een nette en degelijk proef,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Het is zijn beste proef van dit jaar tot nu toe.” De Europees kampioen van 2013 werd door vier van de vijf internationale juryleden op de eerste plaats gezet en verliet met een score van 46,84 punten de hoofdpiste. Mark Weusthof viel vandaag met de achtste plaats ook in de prijzen. Hans Heus eindigde als elfde. Gastheer Christoph Sandmann had zijn beste paarden ter beschikking gesteld aan zijn dochter Anna, die ze vervolgens naar een mooie vijfde plaats reed. Sandmann zelf moest vandaag genoegen nemen met de tiende plaats.

Tweespannen

Bij de tweespan paarden zette Antonie ter Harmsel het beste Nederlandse resultaat neer. De menner uit Rijssen reed zijn paarden Enola (v. Victory) en Zardonis (v. Patijn) naar de vierde plaats. Lars Schwitte is ook in Lähden in de winning mood. Na zijn dressuurzeges in Windsor en Valkenswaard schreef hij ook hier de dressuur op zijn naam. Marco Freund maakte na een jaar pauze zijn rentree in de wedstrijdsport en stuurde de KWPN-ruinen Crack (v. Ganges) en Fygo (v. Plain’s Liberator) naar de tweede plaats, voor zijn landgenoot Stefan Schottmüller. Sanny Hagen-Dijkhuis werd vandaag tiende, Han Gankema en Raymond Letteboer eindigden ex-aequo op de negentiende plaats.

Vierspan pony’s

Marijke Hammink wist met haar vierde plaats in de dressuur uitstekend aansluiting te houden met haar Duitse concurrenten. Duits kampioen Steffen Brauchle won de dressuur met een score van 50,79, gevolgd door Wereldkampioen Michael Bügener en Jaqueline Walter. Het verschil tussen Brauchle en Hammink bedraagt iets meer dan één punt zodat het morgen een spannende marathon belooft. Jannes Kinds viel met zijn achtste plaats nog net binnen de prijzen. René Limpens werd vijftiende, Aart van de Kamp jr. zette een nieuwe voorpony in en eindigde op de achttiende plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hoefnet

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook