Ga naar hoofdinhoud

Boyd Exell eerste vierspanwinnaar Driving Valkenswaard

Vierspanrijder Boyd Exell heeft de eerste editie van Driving Valkenswaard op zijn eigen accommodatie gewonnen. Marathonwinnaar Christoph Sandmann, tweede in het tussenklassement, reed één van de twee foutloze kegelparcoursen. Exell had echter zo'n grote voorsprong, dat de paar strafpunten voor tijd die hij liet noteren in de vaardigheid, niet in de weg stonden van de eindzege. Bij de tweespannen ging de winst naar de Italiaan Jozsef Dibak.

Exell won met een strafpuntentotaal van 135,23. De Duitser Sandmann werd tweede met 141,13, gevolgd door zijn landgenoot Rainer Duen met 159,45. Duen stond na de marathon gisteren nog vierde in de tussenstand, maar won nu de vaardigheid en klom een plekje op.

Nederlanders Herman ter Harmsel (7e) en Mark Weusthof (10e) eindigden in de top tien van het 22 deelnemers tellende veld.

Verstappen uitgesloten

Ook bij de tweespannen werden slechts twee (van 24) deelnemers die foutloos gingen. Voor de Italiaan Jozsef Dibak betekende dat wel dat hij de leider in het klassement, de Fransman Michael Sellier, naar de tweede plaats verwees. Derde werd de Brit David Matthews

Harrie Verstappen stond gisteren als beste Nederlander nog vierde in de tussenstand, maar vandaag in de vaardigheid werd hij gediskwalificeerd. In de wave kreeg hij een weigering op de B-poort waarna hij de hindernis opnieuw aanreed vanaf poort A. En dat is niet meer toegestaan, waardoor Verstappen wegens een verkeerd parcours werd uitgesloten.

Eric Couwenberg klom op van plek zes naar plek vier in de eindstand, het beste Nederlandse resultaat. Marathpnwinnaar Ben Gosschalk werd uiteindelijk vijfde.

Het vaardigheidsparcours kende verschillende moeilijkheden. Zo was hindernis 4 een brug, waarop veel paarden terug kwamen en er zelfs een enkele weigering moest worden genoteerd. Wie met veel bravoure over de brug kwam moest direct controle hebben omdat een lastige wending naar een extra smalle poort de volgende opgave was. Ook een zigzag op de lange zijde langs de tribune en een wave op de andere lange zijde maakten deel uit van het parcours, en een smalle doorgang die vanuit een lange lijn moest worden aangereden en een oxer stonden opgesteld.

Pro Am

De winnaars van de eerste WeBoth Farm Pro Am Challenge zijn de Zweed Frederick Perrson en de Brit Wilf Bowman-Ripley.

Einduitslag
Bekijk hier foto’s van de marathon gisteren door Gerben Olthof

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Hoefnet

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook