Ga naar hoofdinhoud

Frank van der Doelen rijdt beste dressuurproef

Foto: Lonneke Ruesink
Frank van der Doelen behaalde gisteren het beste dressuurresultaat van het Nederlands kampioenschap enkelspannen. Met zijn Roos scoorde hij maar liefst 80%.

In de vaardigheid deed Van der Doelen zijn voorsprong echter weer teniet door negen strafpunten te rijden. Wilbrord van den Broek reed deze foutloos, waardoor hij nu in het tussenklassement vijf punten voorstaat op Van der Doelen. Arie Dibbits bezet de derde plaats.

Bij de tweespannen gaat het WK-trio aan de leiding. Harrie Verstappen voert het tussenklassement aan. Hij heeft ruim negen punten voorsprong op Gerard Leijten, die met 70,5% de dressuurwinnaar van deze grote groep was. Carlo Vermeulen staat daarna met weer acht punten achterstand op de derde plaats.

Bij de enkelspannen pony klasse 4 stond Els Broekman ruim aan kop na de dressuur. Echter, ze ging in de vaardigheid om, doordat haar pony in een korte wending te hard aantrok. Broekman bleef gelukkig ongedeerd, maar ze zal morgen de marathon niet rijden zodat haar ponykan herstellen.

Bij de tweespannen pony gaat Ewoud Boom ruim aan leiding na een geslaagde dressuurproef en de vaardigheid, die hem drie strafpunten bracht.  Manon van Kasteren was tweede in de dressuur. Wolter van der Veen staat na dressuur en vaardigheid in het tussenklassement op de tweede plaats, met zestien punten achterstand op Boom.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ Hoefnet

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook