Ga naar hoofdinhoud

Gouden vierspantrio naar Aken

De Paardenkrant

Het gouden vierspantrio bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman vormt het Nederlandse team op de belangrijke landenwedstrijd in Aken van 4 tot en met 8 juli. Dat maakte bondscoach Harry de Ruyter dinsdag bekend.

De Ruyter vaardigt hiermee een ijzersterk team af, dat de afgelopen jaren nagenoeg onverslaanbaar was. Zo won het trio onder meer goud in de landenwedstrijd op het Wereldkampioenschap in Kentucky 2010, het Europees kampioenschap in Breda 2011 en won het de landenwedstrijd in Aken in 2009, 2010 en 2011.

IJsbrand Chardon heeft na zijn tegenvallende prestatie afgelopen weekend in het Duitse Lähden zijn huiswerk gedaan. In Aken start de viervoudig wereldkampioen vierspannen met het voorspan, waarmee hij in Kentucky zilver won. “Ik heb met deze paarden vorig seizoen laten zien dat ik een score van rond de 35 strafpunten kan behalen in de dressuur en dat is voor mij heel belangrijk. Ik kan bovendien met dit span vol in de aanval gaan in de marathon, ik wil er alles aan doen om in augustus in Riesenbeck voor de vijfde keer wereldkampioen te worden.”

De Ronde en Timmerman starten met de paarden waarmee zij op de internationale wedstrijden in Windsor (Groot-Brittannië) en Lähden (Duitsland) uitstekende prestaties neerzetten. De Ronde won afgelopen weekend de wedstrijd in Lähden en werd vierde in Windsor. Timmerman behaalde zowel in Lähden als in Windsor de derde plaats.

In totaal komen er 25 deelnemers uit 9 landen aan de start in Aken, waaronder titelverdediger Exell.

Bron: Horses/KNHS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook