Ga naar hoofdinhoud

IJsbrand Chardon aan de start op Jumping Amsterdam

Foto Joost Rouwhorst

Tijdens de Mennen in Mokum menavond van Jumping Amsterdam zal meervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon aan de start verschijnen. Nagenoeg de complete Nederlandse vierspantop zal starten, onder aanvoering van Chardon. Ook topmenners Theo Timmerman, Mark Weusthof en Hans Heus zullen op zondagavond 20 januari hun intrede maken in de Amsterdam RAI. 

Diezelfde middag zal Chardon eerst zijn Lipizzanerschimmels nog starten in de wereldbekerkwalificatie in Leipzig, waarna hij snel koers zet richting Amsterdam. Aldaar neemt hij de leidsels over van het zwarte KWPN-span van Herman ter Harmsel, die zijn span voor deze gelegenheid aan Chardon beschikbaar heeft gesteld.

Voor Timmerman zal de wedstrijd in Amsterdam vooral een voorbereiding vormen voor de wereldbekerfinale in Bordeaux, waarvoor hij reeds geplaatst is. Weusthof bewees tijdens Indoor Twente Chardon de baas te kunnen, terwijl Hans Heus in Enschede zich net achter Weusthof en Chardon moest scharen.

De wedstrijd in Amsterdam betreft een zogeheten Districtwedstrijd. Ieder Districtteam bestaat uit een enkelspan paard, een tweespan paard, een vierspan paard, een tweespan pony en een vierspan pony. De topmenners zullen door de organisatie ingedeeld worden per District.

Bron: Horses / Jumping Amsterdam

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook