Ga naar hoofdinhoud

IJsbrand Chardon aan kop na dressuur Outdoor Brabant

IJsbrand Chardon

Vanmorgen stond de dressuur op het programma voor de vierspannen paarden op Outdoor Brabant. IJsbrand Chardon zette de winnende proef neer, voor Boyd Exell en Koos de Ronde. Ook gaat het Nederlandse landenteam na de dressuur met een ruime voorsprong aan de leiding in het landenklassement, voor België en Australië.

Onder zonnige omstandigheden toonden de 18 menners hun kunsten op het bijterrein op Outdoor Brabant, aangezien de hoofdpiste deze dagen is gereserveerd voor de vierspanrijders. De 26-voudig Nederlands Kampioen zette een score neer van 36,51 strafpunten en was dik tevreden, ondanks het feit dat hij vanmorgen als eerste om 09.00 uur moest starten: “Het wordt pas om half zeven licht dus ik had maar heel weinig voorbereidingstijd,” vertelt Chardon. “Maar mijn prestatie heeft er niet onder geleden. Ik heb het dressuurmatig momenteel goed voor elkaar, het span liet veel impuls, oprichting, front en afdruk zien. Met name het voorspan was formidabel.”

Wisselen

Theo Timmerman moest vanmorgen besluiten zijn marathonpaard Dani in te zetten toen bleek dat zijn nieuwe dressuurpaard niet rad bleek: “Ik moest alles wisselen, maar ik ben blij met het resultaat. Champ achterop liep heel erg goed, zelfs beter dan in Aken.” Timmerman eindigde op een nette vijfde plaats met een score van 47.49.

Individueel deelnemers Peter de Ronde, Hans Heus en Edwin van der Graaf eindigden vandaag op de respectievelijke 15e, 16e en 18e plaats.

Morgen rijden de vierspanrijders vaardigheid, op zaterdag staat de marathon voor alle rubrieken op het programma.

Klik hier voor start- en uitslagenlijsten.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook