Ga naar hoofdinhoud

Kampioenschap zes- en zevenjarigen voor Cizandro

Cizandro

Arbiter Piet Lelieveld gaf de voorkeur aan Cizandro (v. Waldemar) van de gebroeders Van Manen en Den Otter afgelopen zaterdag tijdens het kampioenschap voor zes- en zevenjarige aangespannen tuigpaarden op het nationaal avondconcours van Putten.

De sterk bewegende Cizandro straalde veel ras en adel uit en maakte zijn passen heel mooi af. Hij behaalde in zijn nog maar korte carrière al veel sjerpen, zo werd de regerend kampioen aangespannen dekhengsten onder meer vorig jaar de kampioen van de vijfjarigen en won hij begin dit jaar de Oregon Trofee.

Van Middelaar bemachtigde de winst in de competitie-rubriek met Elburg (v. Morocco Field Marshall) van de HBC Stal, die goed van de vloer ging. Dat ging niet zonder slag of stoot, want Ermalya (v. Manno) van Gerard Lokhorst was na haar competitie-overwinning van vorige week in Dokkum ook in Putten in goede doen. De arbiter mocht de knoop doorhakken en door de fraaie rijzende voorhand kreeg Elburg de voorkeur.

Op dit evenement dat dit jaar op zaterdagavond plaatsvond in plaats van op de vertrouwde woensdagavond werd door opgelopen vertraging in het programma van overdag daarom ook later begonnen met de kleine limiet. Er onstond een sterke kopgroep waarin Dendrini (v. Manno) van de familie Kooyman de winst met haar royale bewegingen naar zich toetrok. Henk Hammers was de rijder.

Besterly Amadeus (v. Saffraan) herhaalde zijn huzarenstukje van vorige week in Dokkum en won de ereklasse door zijn aparte manier van bewegen en doordat hij zijn front steeds beter draagt. Dat gebeurde onder leiding van Leendert Veerman.

De damesklasse werd gewonnen door Anneke Huckriede met Business en bij de limietspannen won Lambertus Huckriede met Cavoro Heidezicht (v. Manno) van Henk Rozendaal en Cavanerno (v. Saffraan) van Gerard Lokhorst, zij vormden de meeste eenheid in houding, beweging en balans.

Bij de spannen in de ereklasse was ook het oranje voor Huckriede, daar zorgden Business en Zilver (v. Ranno) voor.

Bron: Horses/ KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook