Ga naar hoofdinhoud

Koos de Ronde en vader en zoon Chardon starten in Lyon WB-seizoen

Foto FEI/Rinaldo de Craen

Het zilveren team van de wereldruiterspelen in Tryon Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde maken zich op voor het 18e seizoen van de FEI Wereldbekerserie voor vierspan paarden. De drie menners maken deel uit van het selecte gezelschap van tien vierspanrijders die zich hebben weten te kwalificeren voor deze prestigieuze indoor serie.

De menners konden tijdens het outdoor seizoen op veertien wedstrijden in diverse landen wereldbekerpunten behalen. Het seizoen werd afgesloten in Tryon, waarna de top 10 bekend werd gemaakt. Bram Chardon eindigde in dit klassement op de tweede plaats, achter vijfvoudig Wereldkampioen Boyd Exell. IJsbrand Chardon werd vierde en Koos de Ronde sloot het seizoen af met de zevende plaats in deze ranking. De Ronde won afgelopen jaar in Bordeaux voor de derde keer op rij brons in de wereldbekerfinale.

Titelverdediger Boyd Exell

Naast het Nederlandse trio nemen ook titelverdediger Boyd Exell uit Australië, Chester Weber (USA), Jozsef Dobrovitz (HUN), Benjamin Aillaud (FRA), Edouard Simonet (BEL), Jérôme Voutaz (SUI) en Glenn Geerts (BEL) deel aan het wereldbekerseizoen 2018-2019.

WB-circuit doet Maastricht aan

De competitie bestaat uit negen kwalificatiewedstrijden. Voor het eerst sinds lange tijd heeft Nederland met Jumping Indoor Maastricht weer een wereldbekerwedstrijd in eigen land. Ook Lyon in Frankrijk ontvangt dit jaar voor het eerst de vierspanrijders. Daarnaast zijn er de gebruikelijke wedstrijden in Duitsland, Zweden, Hongarije, Zwitserland, Groot Brittannië en België.

Finale in Bordeaux

De top vijf menners komen op vijf wedstrijden aan de start. De rijers uit de top zes tot en met tien starten op vier wedstrijden. De beste drie resultaten tellen en de beste zes menners van de stand na Leipzig op 20 januari komen in aanmerking voor deelname aan de finale in het Franse Bordeaux van 8 tot en met 10 februari 2019.

De drie Oranje menners beginnen gelijktijdig hun wereldbekerseizoen in Lyon op 3 en 4 november.

Bron KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook