Ga naar hoofdinhoud

Krappe tijd vaardigheidsproef kost Nederlandse menners dure punten

Foto Lonneke Ruesink

Tweespanmenner Carlo Vermeulen eindigde dit weekend als beste Nederlander op de achtste plaats in het eindklassement van de observatiewedstrijd in het Duitse Lähden. De menners waren niet blij met de afsluitende vaardigheidsproef.  De toegestane tijd was volgens bondscoach Harry de Ruyter te krap ingesteld waardoor het fouten regende. “De jury had de tijd 20 seconden ruimer moeten zetten,” lichtte bondscoach Harry de Ruyter na afloop toe.

“De menners die een strakke vaardigheidsproef reden werden bestraft met een zee aan tijdfouten, terwijl de menners die er voor gingen hun span met ruk en plukwerk door het parcours moesten sturen met de nodige afgeworpen balletjes als gevolg. Dit is niet goed voor de sport.” De Ruyter besloot echter snel over deze domper heen te stappen en vooruit te kijken: “Volgende week hebben we een training en daarna gaan we naar Saumur voor de tweede observatiewedstrijd. We moeten snel vergeten wat hier in de vaardigheid is gebeurd.” De Ruyter was wel tevreden over de prestaties van de Nederlandse menners in Lähden: “De dressuur was nog niet top, maar dit komt zeker goed.”

Carlo Vermeulen reed een sterke marathon en vaardigheid met de KWPN-ruinen Barrichello (v. Veldheer) en Vincent (v. Zichem). In de marathon eindigde de menner uit Griendtsveen op de vierde plaats, de vaardigheid sloot hij af met de zevende plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook