Ga naar hoofdinhoud

Lachende Verstappen tweede in marathon

Van de 72 deelnemers die tijdens het WK Tweespannen in Topolcianky in Slowakije aan de marathon begonnen, heeft Harrie Verstappen op fantastische wijze een tweede plaats behaald. Breed lachend kwam hij over de finish: “Ik ben tevreden. Het was een mooie, WK-waardige marathon!”

Met deze prestatie is Verstappen individueel opgeklommen van de 22ste naar de 7e plaats. Marathon winnaar Vilmós Lázár staat nu eerste in het totaalklassement, met 2,69 punten voor op Carola Diener. Dat betekent dus dat hij morgen in de vaardigheid geen bal eraf mag rijden om Diener voor te blijven. Het verschil met Verstappen is 14 punten. Zoltán Lázár staat op een derde positie na de marathon, op iets meer dan een punt achter Diener.

Ook de andere drie Nederlanders hebben uitstekend gereden. Het mooie resultaat van Carlo Vermeulen, veertiende in de marathon telde eveneens mee voor het team. Nederland is daardoor in het landenklassement opgeklommen naar de vierde plaats. Tom Engbers was de tweede Nederlander in de marathon en eindigde op een negende plaats. Hij rijdt op individuele titel.

Barry Capstick, na de dressuur op de tweede plaats, kwam ongelukkig ten val na een slippartij in de waterbak. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen.

Landenteams na marathon:
1. Hongarije
2. Duitsland
3. Oostenrijk
4. Nederland

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / Hoefnet

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook