Ga naar hoofdinhoud

De Ronde rijdt snelle marathon

Koos de Ronde heeft de zware marathon van de internationale menwedstrijd in het Duitse Lähden gewonnen. De Nederlander zette met zijn vierspan in vijf van de acht hindernissen de snelste tijden neer. Ondanks twee fouten van de Ronde moest Mark Weusthof genoegen nemen met de tweede stek.

Koos de Ronde zette met zijn span in vijf van de acht marathon hindernissen de snelste tijden neer, maar kreeg wel twee pechballen op de derde en vierde hindernis. Op hindernis zeven verloor de Ronde veel seconden, hier was landgenoot Theo Timmermans het snelst. Ook Nederlander Herman ter Harmsel had pech in de marathon. Hij was goed op weg, maar reed zich vast in hindernis zes en verloor anderhalve minuut om zijn span weer vrij te krijgen.

Mark Weusthof reed als een van de laatste starters een uitstekende foutloze marathon, maar door zijn minder snelle tijd viel de winst uit naar de kant van de Ronde. Gastheer Christoph Sandmann werd luid aangemoedigd door het in grote getale aanwezige publiek en klom met zijn derde plaats in de marathon op naar dezelfde plaats in het tussenklassement. Ook staat de gastheer momenteel aan de leiding in het Duits kampioenschap. Weusthof klom zijn goede marathon twaalf plaatsen in de tussenstand. Na de dressuur en de marathon heeft Chester Weber nog altijd een voorsprong van ruim vier strafpunten op Koos de Ronde en gaat in het tussenklassement nog steeds aan de leiding. Vanmiddag wordt als afsluitend onderdeel de vaardigheid verreden. Daarin kan de Ronde zijn tweede plaats in het klassement proberen om te zetten in een wedstrijdzege.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / Hoefnet

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook