Ga naar hoofdinhoud

Locaties Nederlandse kampioenschappen mennen bekend

De KNHS heeft bekendgemaakt waar volgend jaar de Nederlandse kampioenschappen voor het mennen plaats gaan vinden. Ook staat de data al vast.

Net als dit jaar wordt het NK Vierspannen gehouden in de gemeente Horst aan de Maas. Echter, wel op een nieuwe locatie. Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg is aangewezen om dit kampioenschap van 20 tot en met 23 april te organiseren. Horst is hetzelfde weekend gastheer van een internationale drie sterrenwedstrijd voor enkel-, twee- en vierspan paarden en telt mee als kwalificatiewedstrijd voor de Wereldbeker vierspannen. Voor de vierspannen is het NK in Horst tevens de eerste belangrijke graadmeter richting het Europees Kampioenschap in het Zweedse Gothenburg eind augustus.

NK Tweespan

Voor de tweespan paarden had de KNHS specifiek de wens bij de organisaties neergelegd om het Nederlands Kampioenschap te verrijden van 8 tot en met 10 juli in verband met de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap, dat eind september in het Sloveense Lipica wordt verreden. De organisatie van de menwedstrijd in Heijenrath heeft in het Zuid-Limburgse Hulsberg een prachtige nieuwe locatie gevonden voor haar jaarlijkse evenement en is bereid het NK op de beoogde datum te organiseren.

Kampioenschap pony’s

Voor het vierde opeenvolgende jaar is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap voor enkel-, twee- en vierspan pony’s. Van 20 tot en met 22 juli bereiden de ponymenners zich op deze unieke locatie onder meer voor op het Wereldkampioenschap, dat een maand later wordt verreden in het Duitse Minden.

NK Enkelspan Paarden naar Wierden

Voor de enkelspan paarden is 2017 een WK-tussenjaar, maar daarom niet minder belangrijk. Het NK voor deze groep menners wordt van 4 tot en met 6 augustus 2017 verreden in Wierden. Het is een mooie eerste gelegenheid voor de menners om zich in de kijker van de bondscoach te rijden die het vizier al op het WK 2018 heeft staan.

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook