Ga naar hoofdinhoud

Marathon Breda levert mooie en spannende sport op

mennen

De marathon van de internationale menwedstrijd in Breda leverde vandaag mooie sport op met verdiende winnaars. Tomas Eriksson reed zijn vierspan naar de overwinning bij de paarden, Bram Chardon was de sterkste bij de vierspan pony’s, Ewoud Boom sloeg een enorm gat bij de tweespan pony’s en Martin Hölle bleef zijn concurrenten in de enkelspan ponyrubriek voor.

90 deelnemers reden vandaag onder ideale weersomstandigheden de marathon met elf hindernissen. Internationaal O-parcoursbouwer Johan Jacobs had voor de ponymenners drie extra hindernissen ontworpen met het oog op het WK pony’s dat in 2015 in Breda wordt gehouden.

Laatse starter bij de vierspannen paarden, Boyd Exell, had pech toen zijn rechterachterpaard ten val kwam na de laatste doorgang in hindernis vijf waardoor hij moest uitspannen en opgaf. De Nederlandse vierspanrijders deden vandaag niet voor elkaar onder. Koos de Ronde werd derde, nipt achter de als tweede geplaatste Christoph Sandmann. Theo Timmerman eindigde sterk als vierde, gevolgd door IJsbrand Chardon.

Timmerman heeft de leiding overgenomen in het internationale klassement en het Nederlands Kampioenschap. Timmerman wordt op de voet gevolgd door Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde. Tomas Eriksson staat als beste buitenlander op de vierde plaats.

Met de drie teamleden in de top drie staat het Nederlandse team ver aan kop in het landenklassement, gevolgd door Duitsland en Zweden.

De vierspan ponymarathon ontaardde in een Nederlands onderonsje. Titelverdediger Bram Chardon won ook dit onderdeel, voor Aart van de Kamp jr. En nieuwkomer Joey van der Ham, die in Breda zijn internationale debuut maakt.

Chardon jr. Staat ruim zeven strafpunten voor op Jan de Boer in het tussenklassement, voor Tinne Bax. Jannes Kinds staat nog steeds op brons.

Ewoud Boom wist zijn concurrenten flink op afstand te houden in zijn favoriete onderdeel en won met overmacht de tweespan ponyrubriek. De Duitser Hubert Haringer werd tweede, voor Woutera van de Kamp en Henny Tadema, die zijn opgeklommen naar de respectievelijke tweede en derde plaats in het NK. In het internationale klassement staat Weihe op gepaste afstand van Boom tweede, terwijl de Belg Marc van der Speeten de derde plaats bezet.

De Hongaar Martin Hölle reed met zijn enkelspan-pony een snelle en zeer constante marathon, die hij winnend afsloot, voor de Duitser Dennis Schneiders en Melanie Becker, die de beste Nederlandse prestatie neerzette in dit onderdeel. Dressuurwinnares Els Broekman eindigde als negende en verloor de leiding in het internationale klassement, maar gaat nog wel aan de leiding in het NK. Hierin staat Melanie Becker op ruim vier strafpunten tweede, gevolgd door de jonge Marissa Schuiling.

Voor de pony’s staat er veel op het spel in Breda. Bondscoach Ad Aarts hoopt volgende week bekend te kunnen maken welke menners er nominatief worden ingeschreven voor het WK in Pau eind oktober.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/Hoefnet

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook