Ga naar hoofdinhoud

Marathon zorgt voor spanning in Beesd

Onder zomerse weersomstandigheden werd gister op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd de marathon verreden. Het natte terrein droogde mooi op, zodat de menners harder en met meer lef de hindernissen in konden rijden. Dit zorgde voor spannende verschuivingen in het klassement.

Enkelspan pony’s
Marissa Schuiling, regerend Nederlands kampioen bij de enkelspan pony’s, werd tweede in de marathon na een mooi gereden wedstrijd. Tamara Pijl was sneller in de marathon en won daarmee dit onderdeel. Arion Vissers versloeg Yvonne Ruyters in de marathon en in het totaal klassement. Na gisteren staat Marissa Schuiling nog op de eerste plaats met totaal 132,83 punten, direct gevolgd door Tamara Pijl met 134,25. Arion Vissers volgt op de derde plaats met 145,05 punten. Vandaag wordt een uitermate spannende wedstrijd voor Marissa en Tamara, het verschil zit in één balletje.

Enkelspan paarden
Ook het eindklassement bij de enkelspan paard wijzigde na de marathon. Saskia van Heesch haar koets ging gisteren in hindernis 5 op z’n kant, gelukkig bleef haar paard mooi rustig en kreeg ze veel hulp. Helaas voor Saskia was daarmee de wedstrijd over. Saskia Siebers staat nu eerste met 144,65 punten en werd Frans Hellegers tweede met 152,68 punten. Eline Houterman die na de dressuur het klassement aanvoerde eindigde na de marathon op een derde plaats met 153,21 punten. Ook voor de enkelspan paarden wordt vandaag een belangrijke vaardigheid gereden.

Tweespan pony’s
Bij de tweespan pony’s betekent de vaardigheid vandaag erop of eronder voor Rodinde Rutjens (143,20), Karel van Kekem (143,24), Dirk Neerincx (145,35) en Ewoud Boom (145,68). De verschillen zijn zo klein dat ook hier één of twee balletjes het verschil gaan maken.

Vierspan pony’s
Het slotstuk van de dag waren de vierspan pony’s. Bram Chardon houdt overtuigend zijn eerste plaats met 139,07 punten. Jan de Boer (147,11) blijft tweede en Jannes Kinds (160,40) houdt zijn derde plek in het tussenklassement.

Het afsluitende onderdeel vaardigheid wordt vandaag verreden.

Klik hier voor de uitslagen van de marathon.
Klik hier voor de tussenstand na de dressuur en de marathon.

Bron: Hoefnet.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook