Ga naar hoofdinhoud

Mekkes-telg (10) leert fijne kneepjes van ‘good old’ Varanno

Bart Mekkes met Varanno. Foto: screenshot

De familie Mekkes is een bekende naam in tuigpaardenland. De liefde voor het mennen zit hen in het bloed. Geen wonder dus dat ook de tienjarige zoon van Derk Jan Mekkes besmet is met het paardenvirus. Good old ereklasse-paard én voorpaard in het span van Glenn Geerts Varanno (v. Manno) is zijn perfecte leermeester.

De vader van Derk Jan, Dirk, kreeg ‘de paarden’ al van jongs af aan mee. Dirk Mekkes beleefde jarenlang vele successen op de concoursen, onder andere met Kosmos. Derk Jan zelf heeft net als zus Hanneke enorm veel kampioenstitels behaald, bijna altijd met vossen. Zijn zoon Bart (10) neemt nu ook letterlijk de leidsels in handen.

17 keer Nederlands kampioen

De inmiddels achttienjarige vosruin Varanno leert Bart de kneepjes van het vak. Met zijn ‘once-in-a-lifetime horse’ behaalde Derk zelf vele oranje linten en werd hij maar liefst zeventien keer Nederlands kampioen. Ook samen in het span met Whizzkid’s Gonda liep hij vaak naar de koppositie.

Internationaal met Glenn Geerts

Naast showpaard had Varanno ook de kwaliteiten en de ‘drive’ om als menpaard met de top mee te kunnen lopen. Hij werd kampioen van België in het span van Glenn Geerts en liep als diens linker voorpaard ook internationale wedstrijden in 2012 en 2013.

Bron: Mensport

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook