Ga naar hoofdinhoud

Nederland voorlopig derde na dressuur op WK tweespannen

De dressuur op het WK Tweespannen in het Duitse Drebkau werd over twee dagen verreden. In de teamwedstrijd staat Nederland nu op de derde plek. Hongarije leidt, voor Duitsland. In het individuele klassement gaat de Hongaar Martin Hölle aan kop. Hij reed naar een score van 79,83% en heeft nu 32,39 strafpunten.

De gehele top drie na de dressuurdagen ment met KWPN’ers. Hölle heeft Dior (v. Vulcano) en Eppie (v. Victory) in het span staan. Tor van den Berge uit Australië bezet de tweede plaats met Flavian (v. Artiflex) en Heineken (v. Baanbreker HBC), Lars Schwitte uit Duitsland is derde met Damico 5 (v. Waldemar) en Dusty (v. Manno).

Ter Harmsel op plaats 9

Beste Nederlander is Antonie ter Harmsel, die Enola (v. Victory) en Zardonis (v. Patijn) heeft ingespannen. Hij staat nu negende. Stan van Eijk staat voorlopig op de vijftiende positie, Theo Timmerman bezet plek 21. In totaal doen er 82 spannen mee aan het WK.

Morgen is de marathon, zondag de vaardigheidsproef.

Uitslag na de dressuur

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook