Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse menners aan kop

De Nederlandse menners hebben gisteren de marathon van de internationale menwedstrijd in het Franse Saumur naar hun hand gezet. Alle rubrieken waar Nederlandse menners aan de start kwamen, werden door de Oranje menners op hun naam geschreven.

Woutera van de Kamp won met overmacht de marathon van haar enige concurrente Karine Poentis, maar kon haar achterstand na de dressuur niet goedmaken en behoudt haar tweede plaats in het tussenklassement. Haar echtgenoot Aart van de Kamp jr. zette in zes van de acht hindernissen de snelste tijden neer en won de marathon bij de vierspan pony’s, voor de Belg Jan Nijs en de Amerikaanse Laurie Astegiano. Van de Kamp jr. heeft met deze overwinning de leiding overgenomen in het tussenklassement. Hij wordt hierin op de voet gevolgd door Jan Nijs.

De marathon van de landenwedstrijd voor enkelspannen werd gewonnen door Jacqueline de Groot. De Groot tikte er weliswaar in twee hindernissen een balletje af, maar wist de Franse individuele deelnemer Domique Sainrames zonder problemen voor te blijven. Melanie Becker behaalde de 17de plaats. Jacqueline de Groot is opgeklommen naar de vijfde plaats in het tussenklassement, Melanie Becker staat nu 13de. In het landenklassement staat Nederland door de knappe prestatie van Jacqueline momenteel op brons. Gastland Frankrijk voert nogsteeds het klassement aan, Spanje staat op zilver.

De Spaanse menner Jose Solana gaat aan de leiding in het individuele klassement, maar het gaat er om spannen vandaag in de vaardigheid. De Française Marion Vignaud staat slechts 0,20 strafpunt achter hem. Erik Couwenberg tikte er een balletje af in een van de marathonhindernissen, maar dit bracht zijn ruime overwinning geenszins in gevaar. Gerard Leijten volgde op gepaste afstand op de tweede plaats, maar heeft hierdoor wel de leiding overgenomen in het tussenklassement. Dressuur winnares Jo Attenborough volgt op iets meer dan een balletje verschil. Erik Couwenberg staat met een strafpunt verschil op de derde plaats achter Jo Attenborough waardoor het morgen ook in deze rubriek tot een spannende ontknoping zal komen.  Raymond Letteboer werd zesde in de marathon en staat nu zesde in het klassement.

De Spanjaard Juan Real Garcia won met overmacht de marathon bij de vierspannen en heeft met 14 punten voorsprong op de Fransman Anthony Horde de overwinning voor het grijpen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses.nl/Hoefnet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook