Ga naar hoofdinhoud

Nipte zege Koos de Ronde

Koos de Ronde heeft zondagmiddag met nipte afstand op de Amerikaan Chester Weber de internationale menwedstrijd in Lähden gewonnen. Daarmee piekt de Ronde op het juiste moment in deze observatiewedstrijd richting het Wereldkampioenschap mennen in Riesenbeck. Ook winnaar Bram Chardon reed zich met zijn pony vierspan in de kijker van de bondscoach.


Koos de Ronde piekte in Lähden op het juiste moment met zijn vierspan paarden. Deze wedstrijd geldt als één van de drie belangrijke observatiedagen voor het WK mennen in het Duitse Riesenbeck. Zaterdag was hij het snelst in de marathon en zondagmiddag wist de Ronde in de vaardigheid op nipte voorsprong van de Amerikaan Cester Weber de eindzege te pakken. In het afsluitende onderdeel kreeg de Nederlander drie strafpunten aan zijn wiel.

Bram Chardon stuurde zijn vierspan pony’s naar de voordeligste eindscore van 130,52 en schreef daarmee de wedstrijd op zijn naam. Eerder won Bram al de dressuur en zondagmorgen werd hij in de vaardigheid tweede achter de Duitser Steffen Brauchle. De Nederlander Jan de Boer werd derde in het eindklassement.

Tijdens deze schitterende wedstrijd op de terreinen van vierspan-rijder Christoph Sandmann streden de Duitse vierspan paarden-en ponyrijders in het internationale deelnemersveld om het Duits kampioenschap.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bekijk hier de video van de marathon.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook