Ga naar hoofdinhoud

Ook geen WK ponymennen Salland 2013

Dat derde editie van het pony menevenement Salland eind juni dit jaar niet doorgaat was al bekend. Maar nu is ook het doel om in 2013 het wereldkampioenschap pony mennen binnen te halen van de baan. Dat maakt bestuursvoorzitter Aad van Wijngaarden aan de Stentor bekend. Het bestuur van de Stichting Ponydriving Salland komt niet meer bij van de eerdere kater en daarmee lijkt het evenement ten einde.

Aad van Wijngaarden meldt: “Het huidige bestuur van de stichting Ponydriving Salland kan na het mislukken van de onderhandelingen en een daaropvolgende bemiddelingspoging, geen enthousiasme meer opbrengen voor mogelijke voortgang. We moeten bijkomen van de kater. Daarom zou het goed zijn als er een nieuw bestuur zou aantreden. Iedereen vind het jammer dat het evenement nu geëindigd lijkt te zijn.”
Ponymenner Jan Antonissen bedacht Ponydriving Salland en zette het evenement op. De eerste twee edities in 2010 en 2011 op een speciaal ingericht terrein aan de voet van de Lemelerberg verliepen prima, al moest er nog wel geld bij vanuit de organiserende stichting. Dit jaar verwachtte het bestuur uit de kosten te komen, maar er kon geen overeenstemming worden bereikt over de exploitatie van het wedstrijdterrein aan de Dalmsholterdijk. Doel was om in 2013 het wereldkampioenschap ponymennen binnen te halen. “Dat is nu van de baan”, aldus van Wijngaarden. “Wij als bestuur deden het uit liefhebberij, we wilden er niet aan verdienen, maar we moeten er natuurlijk wel uit komen na een aanloopperiode.”
Antonissen laat via een e-mailreactie aan de Stentor weten dat hij geen commentaar wil geven op het eindigen van het evenement. “Ponydriving Salland is verleden tijd”, schrijft hij.
Het NK Ponymennen op 29 en 30 september 2012 is nu toegekend aan Deurne. Vooralsnog staat in de agenda van de KNHS dat in 2013 en 2014 het NK Ponymennen wel in Giethmen wordt gehouden.
Bron: Horses.nl/deStentor

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook