Ga naar hoofdinhoud

Sandmann verslaat gastheer Exell in marathon

Update

De Duitse vierspanrijder Christoph Sandmann heeft vandaag op CAI Valkenswaard de marathon gewonnen. Gastheer Boyd Exell, de dressuurwinnaar van gisteren, werd tweede in het onderdeel. Exell staat in de tussenstand wel nog steeds fier aan de leiding.

Sandmann werd gisteren tweede in de dressuur en is in de tussenstand heel iets naar Exell toe gekropen. In de dressuur had Exell een voorsprong van 8,37 punten en na vandaag moet Sandmann nog 7,22 strafpunten goed maken in de afsluitende vaardigheid morgen.

De Zweed Fredrik Perssson klom van een achtste plaats in de dressuur, op naar een derde in de tussenstand, door ook derde te worden in de marathon.

Beste Nederlanders in de marathon waren Herman ter Harmsel (9e) en Mark Weusthof (11e), die nu respectievelijk 7e en 10e staan in de tussenstand.

Update: Bekijk hier Boyd Exell in de waterhindernis

Tweespannen

Bij de tweespannen eindigden drie Nederlanders in de top drie van de marathonuitslag. Ben Gosschalk won en klom van een 17e plaats na de dressuur donderdag op naar een vijfde plek in de tussenstand. Tristan Verheijen werd tweede in de marathon en staat zevende in de tussenstand en Eric Couwenberg werd derde in de marathon en staat zesde in de tussenstand.

De beste Nederlander in de tussenstand is Harrie Verstappen op plaats vier. Verstappen werd vijfde in de dressuur en ook vijfde in de marathon. De nummers 1, 2 en 3 van de dressuur: Fransman Michael Sellier, Italiaan Jozsef Dibak en Duitser Arndt Lörcher reden in de marathon snel genoeg om hun plaatsen in het tussenklassement te behouden. Dibak realiseerde van hen de beste marathontijden met een vierde plaats in het onderdeel.

Uitslag marathon
Tussenstand

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook