Ga naar hoofdinhoud

Siebers en Houterman debuteren op WK enkelspannen

Titelverdedigers Wilbrord van den Broek en Oscar.
Na het Nederlands Kampioenschap in Uden afgelopen weekend heeft bondscoach Ad Aarts de deelnemers aan het Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden in Piber (Oostenrijk) van 3 tot en met 7 augustus bekend gemaakt. Wilbrord van den Broek, Saskia Siebers, Rudolf Pestman en Eline Houterman gaan de Nederlandse driekleur vertegenwoordigen. Siebers en Houterman debuteren op het WK. 


Regerend Wereldkampioen en meervoudig Nederlands Kampioen Wilbrord van den Broek start met zijn 20-jarige Oscar (v. Inspekteur) waarmee hij in 2014 de Wereldtitel behaalde.
 Rudolf Pestman behaalde zilver in het Nederlands Kampioenschap met zijn 13-jarige ruin Diesel waarmee hij ook in 2012 en 2014 deelnam aan de Wereldkampioenschappen.

Saskia Siebers won afgelopen weekend opnieuw goud in het Nederlands Kampioenschap en won in april de eerste observatiewedstrijd in Horst met haar 11-jarige ruin Axel. Siebers maakt in Piber haar WK-debuut.

De 20-jarige Eline Houterman neemt op individuele titel deel aan het Wereldkampioenschap, waar zij evenals Siebers zal debuteren. Houterman start met haar 14-jarige ruin Vygo (v. Pacific) waarmee zij vierde werd op het NK.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook