Ga naar hoofdinhoud

Succesvol weekend voor Zo Mooi

Een aantal noordelijke tuigpaardrijders kwam zondagmiddag aan de start voor veel publiek op de Paardenshow in Peize, die door de plaatselijke Vereniging Volksvermaken werd georganiseerd. Zo Mooi (v.Roy M) van Jan Muggen is in de winning mood, na zijn overwinning op zaterdag in Rouveen, won hij op zondag ook in de open klasse. “Een heel blije verrichting, waarbij hij goed over de benen ging”, beschreef Harry de Jong, die namens de jury een toelichting gaf.

Tweede werd Harm Jan Veenstra met Barazja (v. Plain’s Liberator) van Willem Clevering. Deze merrie is minder luchtig in het front, maar presenteerde zich in beweging met veel afdruk en ruimte. Veenstra won wel de tweespanrubriek waarin hij de leidsels in handen had van het jonge span Difranka (v.Unieko) en Zeolinde (v. Reflex M) van Jurjen van de Velde. Jan Muggen werd tweede met Roswitha (v. Manno) en Zo Mooi (v.Roy M).

Nathalie Buwalda kwam met Willem (v. Lorton) van Kees Haak aan het hoofd in de damesklasse. “Goed in zijn bewegingen en hij heeft een fiere houding”, motiveerde De Jong. Margreet van der Zwaag werkte zich tijdens het overrijden met Zeolinde van Van der Velde op naar de tweede plaats. De extra prijs voor het schoonste geheel ging naar de als derde geëindigde Fera Lueks die Roswitha reed.

Bij de tandems vormden Wicher (v. Manno) en Wapenaar (v. Reflex M) van Joop Witlox het meest aansprekende duo. Gerard van der Meulen was de rijder. Tweede werd Albert ten Berge met zijn Albertho (v. Unieko) en Bonjovi (v. Manno) van Aaldert Berghuis.

Bron: Horses.nl/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook