Ga naar hoofdinhoud

Theo Timmerman breekt hegemonie IJsbrand Chardon

Tijdens Outdoor Brabant in Breda was na de dressuur en marathon het verschil binnen de top drie in het klassement voor het Nederlands kampioenschap, Theo Timmerman, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde, minimaal.

Het vaardigheidsparcours van vandaag was bepalend. Bij Koos de Ronde die als twee na laatste startte, verliep het parcours niet volgens plan. Met een ander paard in zijn span en wat spanning bij een van de voorpaarden vielen er twee balletjes. IJsbrand Chardon startte als een na laatste. Er viel één balletje en hij kreeg tijdsoverschrijding, eind totaal 140.65 punten. Theo Timmerman het lot in eigen handen. Met één balletje en een enkele seconden tijdsoverschrijding kwam Timmerman over de finish, maar hij behield zijn voorsprong en zo behaalde Timmerman zijn eerste Nederlandse titel.

De menner uit Putten was trots op het resultaat: “Als je in deze wedstrijd waar de allerbesten van de wereld meedoen eerste wordt, geeft dat een fantastisch gevoel. Ik heb geweldig fijn gereden, de wedstrijd hier wordt steeds beter. “

Bij het NK was het zilver voor IJsbrand Chardon en het brons voor Koos de Ronde. Het Nederlandse team werd overtuigend eerste in de landenwedstrijd. In het internationale individuele klassement eindigde de Zweed Tomas Eriksson als derde achter Theo Timmerman en IJsbrand Chardon.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Outdoor Brabant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook