Ga naar hoofdinhoud

Theo Timmerman naar goud, ook gouden teamprestatie

Theo Timmerman sleepte vanmiddag op het Europees Kampioenschap vierspannen de gouden medaille in de wacht. Ook het Nederlandse team, dat naast Timmerman bestond uit IJsbrand Chardon en Koos de Ronde, bleef de concurrentie de baas en pakte het teamgoud. De Ronde verspeelde met één afgeworpen balletje helaas individueel zilver en eindigde net naast het podium.

De als vierde geplaatste Hongaar Zoltán Lázár en de op brons staande Zweed Tomas Eriksson legden het pittige maar faire parcours foutloos binnen de toegestane tijd af waardoor Koos de Ronde zich geen fouten kon veroorloven om zijn individuele zilveren positie vast te houden. Helaas rolde er een balletje op de vierde kegelpoort waardoor De Ronde naar de vierde plaats zakte.

Theo Timmerman stond na twee onderdelen op goud en moest foutloos rijden in de vaardigheid om zijn eerste individuele gouden medaille in zijn carrière zeker te stellen. De Nederlands kampioen kon zich goed afsluiten en legde het parcours vervolgens zelfverzekerd foutloos binnen de tijd af, waarop een enorme ontlading volgde onder het complete Nederlandse team. “Ik had een goed gevoel toen ik binnenreed. Ik had geen last van stress en zenuwen, dat kwam pas toen ik over de finish kwam!” vertelt Timmerman. “Ik heb het wel eens moeilijker gehad in de vaardigheid. Ik had vantevoren tegen IJsbrand gezegd dat ik nul zou rijden en dat heb ik gedaan. Het is gewoon super om goud te winnen!”

Tomas Eriksson kreeg de zilveren medaille omgehangen, het brons ging naar Zoltán Lázár. Mark Weusthof werd elfde, Hans Heus eindigde op de vijftiende plaats. Derde teamlid IJsbrand Chardon kwam met één afgeworpen balletje uit de ring en eindigde op de twintigste plaats in het eindklassement.

In het landenklassement won Duitsland het zilver, voor gastland Hongarije.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ Hoefnet

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook