Ga naar hoofdinhoud

Tiende plaats voor Pestman

Rudolf Pestman - Diesel
Rudolf Pestman met Diesel

Rudolf Pestman is zondag na een foutloze vaardigheidsrit op de tiende plaats geëindigd in het eindklassement van de internationale menwedstrijd in het Duitse Luhmühlen. De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Philipp Faißt, die voor het eerst in zijn carrière werd gekroond tot Duits kampioen. Dennis Schneiders won de titel bij de enkelspan pony's.

Pestman werd tweede in de vaardigheidsproef, die werd gewonnen door de Duitse Jana Wehr. Christiaan Provoost eindigde in het eindklassement op de 24ste plaats, voor Piet de Ronde die als 25ste eindigde.

Zondagavond werd de uitslag van de paramenners nog aangepast, nadat bleek dat Jan Ranzijn een herstelde parcoursfout had en daarmee naar de tiende plaats zakte. Ranzijn vergat poort 12 in de vaardigheid waardoor hij werd uitgesloten. Ranzijn was overigens wel heel blij met de prestaties van zijn jonge paard, de Fries Jan van de Haffriehoeve. Aad van Marwijk werd tiende in het totaalklassement. De Duitse kampioenstitel in deze klasse werd op naam geschreven door marathonwinnares Alexandra Röder.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook