Ga naar hoofdinhoud

Ule Haarsma: ‘Je wil zoveel mogelijk eenheid in je tweespan’

Ule Haarsma.

Ule Haarsma heeft in de vierjarige Keviliano (Emilano x Plain's Liberator) een mogelijke spangenoot gevonden voor de dertienjarige Brandy (Uromast x Waterman). Haarsma, die vorig jaar erg succesvol was met zijn huidige tweespan, nam Brandy vorig jaar over van Harry van Middelaar. 

“Aris van Manen belde me op en vertelde me dat hij dacht een goede spangenoot te hebben voor Brandy”, vertelt Haarsma. “Beide paarden hebben hetzelfde type, alhoewel de Emilano net iets groter is. Dat is misschien wat jammer, het liefst wil je alles gelijk hebben bij een tweespan.” Hij vervolgt: “Opvallend is dat ze bijna een identiek hoofd hebben met hetzelfde kolletje. Ook de aftekeningen aan de achterbenen komen exact overeen.”

Eenheid

“Mijn huidige tweespan wordt iets ouder, en dan wil je graag opvolging hebben. Met dat span heb ik heel veel gewonnen, die combinatie was heel goed. In de tweespannen gaat het om de eenheid en met een nieuw span is dat natuurlijk nog een kwestie van tijd en training.” De nieuwe aanwinst staat inmiddels twee weken bij Haarsma op stal. “We hebben ze nog niet samen in het span gehad, dus het is nog afwachten of het echt zo’n goede combinatie is als we hopen.”

Veel wisselen

Keviliano is pas vier jaar oud. “Dat is nog best jong voor een tweespan, maar we gaan zien hoe het gaat verlopen. Als dit niet de juiste combinatie blijkt te zijn, zoek ik verder. In april begint het wedstrijdseizoen weer en ik hoop ze dan redelijk goed voor elkaar te hebben. Dat doe je door veel met de combinatie te rijden en ook veel te wisselen om het zo gelijk mogelijk te krijgen” aldus Haarsma.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook