Ga naar hoofdinhoud

Valkenswaard moet paardensport walhalla worden van Benelux

De gemeente Valkenswaard heeft haar zinnen gezet op het aantrekken van de top van de internationale paardenwereld. Daarom worden de plannen om Valkenswaard de paardenhoofdstad van de Benelux te maken komende week besproken in de gemeenteraad, meldde het Eindhovens Dagblad vandaag.

Alle processen die bij het realiseren van deze plannen ook aan de orde zijn, moeten ruim baan krijgen. De gemeente wil alles mogelijk maken om Valkenswaard de walhalla van de paardensport in de Benelux te maken. Dit blijkt uit een nieuw rapport van advies- en ontwerpbureau BRO en ingenieursbureau Tauw, dat in opdracht van de gemeente het rapport opstelde.

‘Paardenboulevard’

De Maastrichterweg, waar ook Jan Tops met zijn paardensportcentrum zit, heeft al de bijnaam de ‘Paardenboulevard’. Naast de al vier bestaande stallen-complexen is de vijfde op het moment in aanbouw. De gemeente hoopt dat in de aankomende tien jaar nog vijf tot tien paardenbedrijven zich aan de Maastrichterweg gaan vestigen. Daarbij denkt de gemeente niet alleen aan buitenlandse topruiters, maar ook een gespecialiseerde paardenkliniek, een ‘verzorgingstehuis’ voor gepensioneerde toppaarden, een vijfsterrenhotel, en woonruimte voor grooms en trainers.

Platteland

De plannen in voor Valkenswaard geven aan dat de overheid paardenhouderijen belangrijk vindt voor het platteland. De provincie wil daarnaast de Brabantse paardensport naar een Olympisch niveau tillen met topvoorzieningen voor wedstrijden en trainingen. Vooral door Jan Tops is Valkenswaard een stad van wereldklasse geworden waar internationale paardenhandelaars, fokkers, ruiters en menners bij elkaar komen.

Bron: Eindhovens Dagblad/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook