Ga naar hoofdinhoud

Valkenswaard moet paardensport walhalla worden van Benelux

De gemeente Valkenswaard heeft haar zinnen gezet op het aantrekken van de top van de internationale paardenwereld. Daarom worden de plannen om Valkenswaard de paardenhoofdstad van de Benelux te maken komende week besproken in de gemeenteraad, meldde het Eindhovens Dagblad vandaag.

Alle processen die bij het realiseren van deze plannen ook aan de orde zijn, moeten ruim baan krijgen. De gemeente wil alles mogelijk maken om Valkenswaard de walhalla van de paardensport in de Benelux te maken. Dit blijkt uit een nieuw rapport van advies- en ontwerpbureau BRO en ingenieursbureau Tauw, dat in opdracht van de gemeente het rapport opstelde.

‘Paardenboulevard’

De Maastrichterweg, waar ook Jan Tops met zijn paardensportcentrum zit, heeft al de bijnaam de ‘Paardenboulevard’. Naast de al vier bestaande stallen-complexen is de vijfde op het moment in aanbouw. De gemeente hoopt dat in de aankomende tien jaar nog vijf tot tien paardenbedrijven zich aan de Maastrichterweg gaan vestigen. Daarbij denkt de gemeente niet alleen aan buitenlandse topruiters, maar ook een gespecialiseerde paardenkliniek, een ‘verzorgingstehuis’ voor gepensioneerde toppaarden, een vijfsterrenhotel, en woonruimte voor grooms en trainers.

Platteland

De plannen in voor Valkenswaard geven aan dat de overheid paardenhouderijen belangrijk vindt voor het platteland. De provincie wil daarnaast de Brabantse paardensport naar een Olympisch niveau tillen met topvoorzieningen voor wedstrijden en trainingen. Vooral door Jan Tops is Valkenswaard een stad van wereldklasse geworden waar internationale paardenhandelaars, fokkers, ruiters en menners bij elkaar komen.

Bron: Eindhovens Dagblad/Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook