Ga naar hoofdinhoud

Veel debutanten op menwedstrijd Lisieux

Melanie Becker met Sandor
De Nederlandse menster Melanie Becker met Sandor.
Een flink aantal Nederlandse en Belgische menners reizen komend weekend af naar het Franse Normandië voor een internationale tweesterrenwedstrijd in Lisieux. Onder de menners bevinden zich veel debutanten.


Op vrijdag vindt de veterinaire keuring plaats, voorafgaand aan de tweedaagse internationale wedstrijd. Zaterdag 7 maart wordt al vroeg gestart met de dressuur en aansluitend staat de vaardigheid op het programma. De marathon heeft een vijftal hindernissen en is op zondag. In de middag staat de prijsuitreiking gepland.

Nieuwe uitdaging

Voor Nederland zijn er een aantal rijders uit het perspectieventeam die hun internationale debuut maken. Regerend KNHS klasse 3- kampioenen Cas Hendriks (tweespan pony) en Arion Vissers (enkelspan pony) gaan de nieuwe uitdaging aan. Dat geldt ook voor Anne Zaaijer (enkelspan pony), Heide te Poele (tweespan pony) en Harry Streutker (vierspan paard). Van de rijders die langer actief zijn in de klasse 4 staan Tristan Verheijen (tweespan paard) en Melanie Becker (enkelspan paard) op de startlijst.

Mix van nieuw en ervaren

Ook bij de Belgische deelnemers zie we een mix van nieuwe namen en zeer ervaren rijders. Bij de enkelspannen paard doen André Wijnants, Jaen Michel Delhauteur en Etienne Lejeune mee. Verder Angelique Schwanen (enkelspan pony), Christophe Devlieghere (tweespan pony) en de ervaren vierspanrijders Felix Marie Brasseur en José Riche completeren de Belgische afvaardiging.

Renbaan

Lisieux ligt in Normandië op 600 kilometer van Utrecht. De wedstrijd wordt gehouden op de renbaan, waar de organisatie gebruik maakt van alle aanwezige faciliteiten zoals vaste boxen en een dressuur-en vaardigheidsbaan op gravel. De organisatie beschikt over ruime losrijterreinen en de marathon wordt gehouden op grasondergrond. Behalve de internationale tweesterren wedstrijd wordt er gelijktijdig een 1-sterren wedstrijd voor vijfjarige paarden gehouden.

WK Caen

De jury bestaat mede uit een aantal level 4 juryleden zoals Pierre Cazas en Anne Marie Turbé. De parcoursbouw is in handen van de Fransman Philippe Bloissier, die mede verantwoordelijk was voor de parcoursbouw op de WK in Caen.

 

Bron: MenSport

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook