Ga naar hoofdinhoud

Verstappen en Van den Broek naar Nederlandse titel

Zowel Harrie Verstappen als Wilbrord van den Broek wisten in de zware marathon van het NK enkelspannen in Deurne hun koppositie in het tussenklassement te behouden. Wilbrord van den Broek prolongeerde daarmee met Oscar zijn titel. Beide menners hadden na de dressuur en vaardigheid enige speling op de nummer twee en hebben hun voorspong zelfs nog verder weten uitbouwen.

De snelste marathonrijder van vandaag was enkelspanrijder Frank van der Vegt met DJ. De marathon bestond uit acht hindernissen, waaronder twee waterbakken.

Voor Verstappen, die vorige maand nog bijdroeg aan het bronzen teamresultaat op het WK in Slowakije is dit zijn tweede NK titel tweespannen.“Dit was een mooie wedstrijd, maar wel zwaar. De hindernissen waren nogal mul, omdat wij vrij laat startten. Ik heb een tandje rustiger gereden dan anders, want ik wilde geen fouten maken,” vertelt Verstappen.

Wilbrord van den Broek won met zijn Oscar voor de derde keer op rij het NK. “En het mooiste is dat dit voor Oscar zijn tiende titel op rij is! Eerst zeven maal Nederlands Kampioen met mijn vader Jan van den Broek en nu drie keer met mij. Ik heb geen risico’s genomen, maar wel hard gereden. Dat houdt mijzelf ook scherp,” vertelt een blije Van den Broek. Voor beide menners was dit de laatste wedstrijd van het seizoen, de paarden gaan een paar maanden op rust.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ Hoefnet

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook