Ga naar hoofdinhoud

Nederlands vierspanteam na dressuur eerste

Na het eerste onderdeel van de landenwedstrijd voor vierspannen op het CHIO in Aken gaat het Nederlandse team ruim aan de leiding. Theo Timmerman eindigde met zijn vierspan als beste Nederlander op de derde plaats. “Theo reed vandaag een goede, degelijke proef,” aldus bondscoach Harry de Ruyter. “Hij reed gedurfd en liet veel schwung zien.”

Timmerman eindigde vandaag wederom als derde achter winnaar Chester Weber en de als tweede geplaatste Boyd Exell. Ook Koos de Ronde reed een goede proef, waar wellicht wat meer in had gezeten. De menner uit Zwartewaal evenaarde zijn vierde plaats van gisteren. IJsbrand Chardon moet het door blessures zonder drie van zijn toppaarden doen in Aken en zorgde met een achtste plaats voor het wegstreepresultaat.

In de landenwedstrijd staat het team uit de Verenigde Staten met lijstaanvoerder Chester Weber op de tweede plek, gevolgd door het Duitse team. Individuele deelnemers als Boyd Exell zijn verplicht aan dit onderdeel mee te doen, zij strijden alleen om het prijzengeld.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook