Ga naar hoofdinhoud

Vierspannen: derde plaats voor Timmerman

Theo Timmerman behaalde vandaag tijdens CHIO Aken de derde plaats in de dressuurproef voor het individuele klassement. Hij moest de grote concurrenten Chester Weber en heersend wereldkampioen Boyd Exell voor laten gaan.

Met zijn vierspan Boy, Draco, Mister en Rodina reed Timmerman een proef waarvoor de jury hem met een totaalscore van 75,8% unaniem de derde plaats toewees. Weber eindigde op 80,5% en Exell op 78,2%.

Theo Timmerman was goed te spreken over zijn proef: “Rijtechnisch gezien had ik wel een paar kleine dingetjes die beter konden, maar ik ben zeer tevreden over de paarden.” Bondscoach Harry de Ruyter na afloop van deze eerste dressuurdag, waarvan de resultaten meetellen voor het individuele klassement: “Theo reed een goede, degelijke proef. Koos de Ronde reed met name in het eerste gedeelte van zijn proef sterk, maar viel terug nadat het rechtervoorpaard even aangaloppeerde.”

Koos de Ronde eindigde met zijn span op de vierde plaats. IJsbrand Chardon werd zevende. Chardon: “Mijn linkervoorpaard Don Marcell gooide halverwege de proef zijn tong over het bit waardoor ik niet kon rijden zoals ik wilde.”

Morgen staat vanaf 10.00 uur de dressuurproef voor het teamklassement op de agenda.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses / Hoefnet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook