Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw O-status voor Driving Valkenswaard International

De KNHS heeft opnieuw de O-status voor twee jaar toegekend aan Driving Valkenswaard International (DVI). In 2021 en 2022 organiseert DVI deze prestigieuze landenwedstrijd voor vierspannen, waarvan er slechts één per land per jaar georganiseerd mag worden.

In 2018 en 2019 organiseerde DVI reeds met succes deze landenwedstrijd. “Het is voor ons een fantastische kans om ons evenement naar een nóg hoger niveau te tillen”, vertelt voorzitter Ludo Hertroijs. “Driving Valkenswaard International kent dit jaar de vijfde editie. Een menwedstrijd met alle internationale topteams. De toevoeging van de landenwedstrijd maakt het plaatje compleet.”

Viersterren-status

“Bovendien is het ook interessant voor de vierspanrijders. We stijgen nu naar een viersterren-status en dat levert extra punten op voor de Wereldbekerkwalificatie-ranking. Maar buiten dat: het is voor ons een blijk van vertrouwen en waardering”, aldus Hertroijs.

DVI

Op Driving Valkenswaard International gaat van 28 juli tot en met 1 augustus 2021 de top van de internationale mensport (twee- en vierspannen) de strijd met elkaar aan in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Naast de landenwedstrijd nemen de deelnemers het ook individueel tegen elkaar op.

Belangrijk meetmoment

DVI is daarnaast één van de laatste belangrijke meetmomenten voor het EK vierspannen in Boedapest en het WK tweespannen in Kronenberg, die beide in de eerste helft van september worden gehouden.

Coronaproof

De organisatie houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauw in de gaten. “We hopen dat we publiek mogen verwelkomen, maar als de regels dat niet toelaten, zullen wij er alles aan doen om de wedstrijd coronaproof doorgang te laten vinden, zodat de menners en hun paarden in elk geval kunnen genieten van deze prachtige wedstrijd.”

Bron: Persbericht KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook