Ga naar hoofdinhoud

Zege in openingswedstrijd voor Bram Chardon

Bram Chardon Foto: YouTube.com

Bram Chardon heeft zaterdagavond zijn eerste slag geslagen in de openingswedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in Boedapest. Bram won voor Glenn Geerts en József Dobrovitz. Bij IJsbrand Chardon liep het niet zoals hij had gehoopt en hij genoegen nemen met de vierde plaats.

De Hongaarse Level 4 parcoursbouwer Gábor Fintha had een parcours ontworpen waarin het ook in de snelle stukken oppassen was geblazen. Dit resulteerde in mooie uitdagingen en spannende sport.

‘Volledig op controle rijden’

Bram Chardon reed hetzelfde span als in Lyon vier weken geleden waar hij ook de eerste omloop won: “Ik had mezelf voorgenomen om twee rondjes volledig op controle te rijden en foutloos te gaan. Ik had één stomme bal bij het inrijden van de box in de eerste omloop, maar technisch waren ze geweldig. De bodem is vrij zwaar, maar ze bleven tot het laatst aanvallen. De paarden krijgen steeds meer vertrouwen, het bleef gewoon lekker lopen.”

‘Ik moet niet harder willen’

“Morgen rijd ik met hetzelfde span en ga ik de eerste ronde ook weer gecontroleerd rijden. Ik heb zelf niet het gevoel dat ik alles geef, maar mijn tijd is steeds goed. Ik moet niet harder willen, dit is gewoon goed. Dan moet ik er zonder fouten altijd bij horen”, aldus Bram Chardon.

‘Het liep niet lekker’

Bij IJsbrand Chardon liep het niet zoals hij had gehoopt. In de eerste manche kwam hij met drie afgeworpen balletjes over de finish, in de tweede omloop liep hij tegen maar liefst vier fouten aan: “Het liep niet lekker. In de tweede ronde heb ik doorgereden zodat ik morgen wat meer push heb. Morgen probeer ik de snelheid te houden en te zorgen dat ik in de winning round kom.”

Uitslag eerste wedstrijd:

Bram Chardon (NED) 238,61
Glenn Geerts (BEL) 244,54
József Dobrovitz (HUN) 261,25
Ijsbrand Chardon (NED) 266,12
József Dobrovitz jr. (HUN) 273,39
Jérôme Voutaz (SUI) 277,70

Bron: Hoefnet

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook