Ga naar hoofdinhoud

Weusthof beste Nederlander in marathon

Vandaag kwamen de enkelspan paarden en vierspanrijders in actie in de marathon, terwijl de paramenners en de tweespanrijders in de middag hun vaardigheidsparcours reden. De marathon en vaardigheid leverde mooie sport op en het in grote getale aanwezige publiek kon volop genieten onder de zonnige omstandigheden.

Een sterke Nederlandse delegatie bij het eenspannen, aangevoerd door Bas de Koning, domineerde de marathon. Alleen Marion Vignaud wist de Nederlanders het hoofd te bieden. Saskia Siebers behield de leiding in het klassement.

Vierspan

Mark Weusthof was de beste Nederlander in de marathon bij de vierspannen, hij moest alleen Boyd Exell voor zich laten. In het tussenklassement hebben Ijsbrand en Bram stuivertje gewisseld. Koos de Ronde was met snelle tijden op weg de marathon voor zich op te eisen, maar zijn groom verliet in hindernis 4 onvrijwillig de koets.

Tweespannen

Stan van Eijk bleef als enige foutloos in de vaardigheid en klom hiermee op naar de vierde plaats. Martin Hölle zag zijn voorsprong na de dressuur behoorlijk slinken door te veel foutjes, maar gaat nog nipt aan de leiding, voor Lars Schwitte en de Australiër Tor van den Berge.

Paramennen

Zowel Jacques Poppen als Francisca den Elzen tikten één balletje van de kegels waardoor Francisca haar leiding in het klassement wist te behouden. Freddy Soete werd derde.

Klik hier voor de uitslag en de foto’s van vandaag.

Bron: Horses.nl/Hoefnet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook