Ga naar hoofdinhoud

Winst voor Bram Chardon in Exloo

Vader en zoon Chardon maakten het tot het allerlaatste moment spannend bij de internationale vierspannen van de tweesterrenwedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo. Uiteindelijk wint Bram Chardon en eindigt IJsbrand Chardon op een tweede plaats. Bij de tweespannen wint Fransman Franck Grimonprez. Nederlandse winst is er voor de paarden enkelspan, Saskia Siebers wint deze rubriek.

Om, net als vorig jaar, te kunnen winnen kon Bram Chardon zich geen fouten veroorloven in de vaardigheidsproef. Vader IJsbrand wist foutloos over de finish te komen, maar Bram kwam ook foutloos binnen en was een dikke seconde sneller.“Het is voor het eerst in mijn carrière dat ik hoopte dat mijn concurrent er geen balletje af zou tikken,” vertelde trotse vader IJsbrand Chardon naderhand. De winst in de marathon was voor vader IJsbrand en de dressuurwinst voor zoon Bram.

De Fransman Sébastien Vincent eindigde met een verschil van 15 strafpunten op ruime achterstand van het Nederlandse koningskoppel als derde.

Vierspannen pony’s

Marijke Hammink wist alle onderdelen te winnen met haar vier pony’s en won zo met overmacht de titel. Tweede werd Joey van der Ham met 9 punten verschil van de nummer een.

KNHS-Witte Van Moort Para Trophy

Het paard van Jacques Poppen was niet ‘fit to compete’ na de dressuur en de marathon en moest worden teruggetrokken. Poppen stond na de dressuur en marathon tweede. Francisca den Elzen klom na de marathon op naar de eerste plaats en stond haar leidende positie in de vaardigheid niet meer af. Hiermee won zij de eerste competitiewedstrijd om de KNHS-Witte Van Moort Para Trophy.

Enkelspannen

In de enkelspanrubriek kwamen maar liefst 55 deelnemers aan de start. Nederlands Kampioene Saskia Siebers maakte met Axel een uitstekende seizoensstart, zij won de dressuur en wist haar voorsprong in de andere onderdelen te behouden. Joop Gommers werd met een kleine achterstand tweede. De derde plaats was voor de Canadese Kelly Houtappels-Bruder.

Marissa Schuiling wist als enige bij de enkelspan pony’s de lei schoon te houden in de vaardigheid, werd derde in de marathon en tweede in de dressuur. Deze resultaten waren goed voor de eindoverwinning. De Belg Sven Tinlot werd tweede, de derde plaats was voor de Nederlandse Annegreet Zaayer.

Tweespannen

Bij de tweespannen ging de overwinning naar de Fransman Franck Grimonprez. Nederlands kampioen Antonie ter Harmsel was met de zesde plaats de beste Nederlander. Rodinde Rutjens bleef Karel van Kekem en Melanie van de Bunt voor bij de tweespan pony’s.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Paardenkrant-horses.nl/Hoefnet

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook