Ga naar hoofdinhoud

Winst voor Verstappen en De Ronde in marathon

Tweespanrijder Harrie Verstappen en vierspanrijder Koos de Ronde sloten zaterdag in de Kasteelse Bossen in Horst hun marathon winnend af.

Harrie Verstappen zette in drie van de zeven hindernissen de snelste tijd neer. Hij werd op de voet gevolgd door Limburger Carlo Vermeulen.

In het eindklassement heeft Mieke Van Tergouw heeft haar voorsprong na de dressuur iets in moeten leveren, maar blijft aan de leiding. Regerend wereldkampioene Carola Diener en Gerard Leyten zitten Van Tergouw op de hielen waardoor het vandaag een spannende strijd wordt in de afsluitende vaardigheidsproef.

Bij de vierspannen was het evenals de voorgaande jaren Koos de Ronde die de beste prestatie neerzette in de marathon. Met vier snelste tijden schreef de wereldbekerkampioen de rubriek op zijn naam. Dressuurwinnaar Boyd Exell reed met een andere opstelling van paarden in zijn span en eindigde als tweede.

IJsbrand Chardon had één van zijn indoorpaarden voorop ingezet vanwege blessures van zijn vaste waardes in het span. De viervoudig wereldkampioen werd zesde in de marathon en moest zijn tweede plaats in het tussenklassement afstaan aan Koos de Ronde. Exell gaat met ruim negen strafpunten voorsprong op De Ronde aan de leiding.

Klik hier voor een video van de marathon van Koos de Ronde

Bron: Horses/ Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook