Ga naar hoofdinhoud

Witte van Moort Trophy opnieuw voor Jacques Poppen, Den Elzen tweede

Jacques Poppen met Horses2Fly Anniek in Kronenberg. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voor het tweede jaar op rij heeft paramenner Jacques Poppen de finale van de KNHS-Witte van Moort Para Men Trophy gewonnen. In Hulsberg klopte hij na een spannende strijd zijn rivale Francisca den Elzen. “Ons groepje is klein, maar ik ben blij dat Francisca en ik aan elkaar gewaagd zijn. We houden elkaar scherp en stuwen elkaar ook naar betere prestaties”, aldus de winnaar.

Goed op dreef

Francisca den Elzen is dit hele seizoen al goed op dreef en wist drie van de vier selectiewedstrijden van de KNHS-Witte van Moort Para Men Trophy te winnen. Ook in de finale begon ze voortvarend door haar Albrecht’s Hoeve’s Lars overtuigend naar de hoogste dressuurscore te rijden.

Jacques Poppen keek na de dressuur direct tegen een achterstand van ruim 5 punten aan. “De dressuur viel wat tegen. De baan liep iets af, er was een verloop van een meter tussen A en C, en ik kan niet remmen, dus dat resulteerde in een soort harmonica-effect”, legt Poppen uit. De paramenner, die in Zuid-Limburg met zijn Friese merrie Horses2fly Anniek aan de start verscheen, verkleinde het gaatje tot minder dan twee strafpunten door de marathon te winnen. Op vier van de zes hindernissen klokte Poppen de snelste hindernistijd.

Ontknoping

De ontknoping van de finale in Hulsberg was spannend tot het einde. Jacques Poppen reed een foutloos vaardigheidsparcours, maar incasseerde 3,75 strafpunten wegens tijdsoverschrijding. Dat verhoogde de druk op Den Elzen, die zich slechts 5,62 strafpunten kon permitteren. Helaas tikte de regerend Wereldkampioene Grade 2 twee balletjes van de kegels waardoor ze naar de tweede plaats in het eindklassement zakte en mocht Jacques Poppen, net als in 2018, zich als winnaar laten huldigen.

Uitslag
1. Jacques Poppen (Froombosch) – Horses2fly Anniek – 132,08
2. Francisca den Elzen (Drouwenerveen) – Albrecht’s Hoeve’s Lars – 132,63
3. Dinja Steenkamp (Bussum) – Edje – 221,20

 

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook