Ga naar hoofdinhoud

WK Tweespannen: Van Eijk stijgt naar derde plaats

Nederlanders Stan van Eijk en Antonie ter Harmsel deden goede zaken in de marathon op het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau. Nog altijd soeverein bovenaan staat de Hongaar Martin Hölle. Hij was eerste in de dressuur én in de marathon. Hölle staat momenteel 15 strafpunten los van de als tweede geplaatste Sandro Koalick uit Duitsland.

Stan van Eijk was 15e na de dressuur, maar maakte een klapper door derde te worden in de marathon, met 102.55 strafpunten. Ter Harmsel stond negende na de dressuur en een tiende plaats in de marathon levert hem nu de vijfde positie in het klassement op.

Landenwedstrijd

Na de dressuur stond Nederland al derde en deze positie heeft TeamNL nog steeds. Het verschil met de Duitsers, die de tweede positie bezetten, is na de marathon echter minimaal geworden. Hongarije gaat nog steeds aan kop. Het wordt nog spannend in de vaardigheid zondag.

Tussenklassement individueel
Tussenklassement landenwedstrijd

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook